ASICS
Gel-Kayano
רץ ההייטק שממשיך לפרוץ גבולות.
שנה חשובה
1986 הייתה שנה חשובה עבור ASICS כאשר התרחשו שני אירועים משמעותיים שישנו באופן דרסטי את עתידו של מותג בגדי הספורט היפני. הראשון היה החדרת טכנולוגיית ריפוד מהפכנית המבוססת על ג׳ל, והשני היה הגעתו של מעצב נעליים צעיר ומוכשר בשם טושיקאזו קאיאנו. פחות מעשור לאחר מכן, הכישרון היצירתי של קאיאנו וריפוד הג׳ל החזק של ASICS שילבו כדי לעצב את אחת הצלליות האייקוניות והמתמשכות ביותר של המותג: ASICS Gel-Kayano.
שמירה על קשר עם התחרות
במהלך שנות ה-70 של המאה ה-20, צמיחת הריצה הפנאי הביאה לביקוש להנעלה מתקדמת יותר, וריפוד הנעליים עבר שיפורים משמעותיים, במיוחד בתחום הספורט. עד שנות ה-80, למתחרים העיקריים של ASICS היו פתרונות ריפוד ייחודיים משלהם, כאשר נייקי המציאה את טכנולוגייתAir ואדידס הציגה את מערכת האינטרנט של דלינג׳ר. לעומת זאת, מעצבי המותג היפני עדיין הסתמכו בעיקר על קצף, ולמרות שהצליחו ליצור דגמים פופולריים כמו אפירוס והברית בשנת 1985, היה ברור שהם יצטרכו לפתח טכנולוגיית ריפוד ייחודית יותר כדי לעמוד בתחרות.
טכנולוגיה חדשה
הפתרון לבעיה זו היה מערכת ג׳ל ASICS. כשהגיעה ב-1986, הטכנולוגיה תוארה בקטלוג החברה כ״שימוש בחומר על בסיס סיליקון חצי נוזלי המוארז לצמיתות ברפידות" כדי "לספוג כוחות השפעה ואנרגיה גדולים יותר עבור כל מילימטר של עובי מאשר קצף או אוויר במארז". בהשוואה נוספת לטכנולוגיית האוויר המתחרה של נייקי, אותו מאמר ציין כי ג׳ל ASICS נשאר יציב במהלך מגוון תנועות שונות "מכיוון שהוא יכול גם לספוג כוחות גזירה (תנועה מצד לצד) טוב יותר מאוויר". בנוסף, רפידות הג׳ל שמרו על צורתן לאורך מרחקים ארוכים, ולכן הפחיתו את עייפות הרגליים והגנו מפני פציעות לחץ, גם לאחר שימוש חוזר.
טושיקאזו קאיאנו ומאמן ג׳ל-קאיאנו
בשנים שלאחר מכן, ASICS המשיכה לייצר נעלי ריצה באיכות גבוהה כדי להתאים לאלה של יריביה הקרובים ביותר, תמיד בהסתמך על היציבות המדהימה ויכולת ההלם סופג של ריפוד ג׳ל שלה. אפילו עם שחר נייקי אייר מקס ומערכת הפיתול של אדידס, ASICS Gel נותרה טכנולוגיה נחשבת. אף על פי כן, החברה נאלצה להמשיך לחדש, ולכן הם נתנו לטושיקזו קאיאנו, שכבר עבד על דגמים פופולריים כמו ג׳ל-סאגה, את המשימה לייצר מעקב אחר נעל הריצה GT-Cool Xpress משנת 1992. כשהתבקש ליצור רץ בעל ביצועים גבוהים למרחקים ארוכים עם סיפור עיצובי משכנע ששילב את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר של המותג, הוא הגיע לעיצוב דוחף גבולות שהפך להיות ידוע כמאמן ג׳ל-קיאנו.
למצוא השראה
כדי למשוך את הפרויקט השאפתני הזה, Kayano לקח השראה ממייסד ASICS קיאצ׳ירו אוניצוקה, שעיצוביו הושפעו לעתים קרובות מהטבע. כך הפנה את מבטו השובב אל עולם הטבע בתקווה למצוא בעל חיים ייחודי עם סיפור שישבה את לב הציבור. בסופו של דבר הוא התיישב על חיפושית האייל הכריזמטית. לעתים קרובות הוא נשמר כחיית מחמד ביפן מולדתו, הקליפה החיצונית הקשה של חרק חסון זה והלסתות הענקיות דמויות הקרניים סיפקו לקיאנו את הנרטיב המושלם של יציבות וכוח למאמן ריצה קשה שיכול לספק תמיכה לאורך קילומטרים רבים. בהתאם לנושא זה, הוא נתן לנעל אסתטיקה עוצמתית לא פחות כדי לקבוע את הטון הרגשי, וכתוצאה מכך נוצרו שני מאפיינים מרכזיים: השלד החיצוני Hytrel היוצר את פסי הלוגו של ASICS בחלק העליון ודפוסי הדריכה הדינמיים על המשטח החיצוני שדמו לצורת הלסתות האימתניות של חיפושית האייל.
יחידה יחידה עוצמתית
עם מצב הרוח החזותי המוגדר, קיאנו עבר לתכונות הטכניות של הנעל, והחדיר לה את מיטב הטכנולוגיה של ASICS. הבסיס שלו היה סוליית ביניים EVA בצפיפות כפולה שסיפקה תמיכה קלת משקל ובקרת תנועה טובה. בתוך זה היה ASICS מערכת ריפוד ג׳ל המורכב משני סוגים שונים של ריפוד מתחת לרגליים קופצני. כף הרגל הקדמית הכילה כרית רכה של P-Gel נקבובי, ואילו לעקב היה כרית תטא ג׳ל תומכת שנראתה דרך חלון קטן במשטח החיצוני. שילוב זה של קצף וג׳ל סיפק רמות נוחות גבוהות לצד ספיגת זעזועים ויציבות מצוינות.
עיצוב מתקדם
נוסף על כך, מאמן הג׳ל-קיאנו היה מעוטר ברכיבים פונקציונליים אחרים, כולל תושבת אורתוטית EVA, שנתנה תמיכה נהדרת אך ניתן להסירה במידת הצורך, מערכת התאמה סטרנדקס מונו-לשון שחיברה את הלשון לשאר החלק העליון הנמתח כדי להציע התאמה משופרת דמוית גרב, וחיצוני זמש סינתטי מצופה Coolmax שהפך את הנעל לנשימה נעימה. בינתיים, דלפק העקב החסון החזיק את כף הרגל במקומה, החריצים הגמישים במשטח החיצוני אפשרו תנועה טבעית של כף הרגל, והשלד החיצוני המרשים חזותית הביא קשיחות ותמיכה מבנית לעליון. יחד, אלמנטים אלה הפכו את מאמן ג׳ל-קיאנו למה שקטלוג ASICS של התקופה כינה "נעל הקילומטראז 'הגבוהה ביותר של המותג".
כותרת קליטה
כאשר שוחרר לראשונה מאמן ג׳ל-קיאנו בשנת 1993, הטכנולוגיה החדשנית שלו, העיצוב האסתטי בהשראת החרקים והביצועים הגבוהים שלו הפכו אותו לפופולרי להפליא, הן בבית ביפן והן בחו״ל באירופה ובארצות הברית. ASICS קראה לנעל על שם המעצב שלה בתקווה שיהיה קל לבטא את הכינוי הקליט בקהילות דוברות אנגלית, ולאחר שיצר מעקב ב -1995, המותג בחר לבטל את החלק "מאמן", פשוט בהתייחסו אליו כאל ASICS Gel-Kayano. מאז, כותרת בלתי נשכחת זו הפכה לשם נרדף לאיכות ונוחות.
קאיזן
במהלך השנים הבאות, ASICS וטושיקאזו פעלו על פי העיקרון היפני של "קאיזן", המתייחס לשיפור הדרגתי ומתמשך של תפקוד ותהליך. לאחר הקמתה בסוף שנות ה-40, הקייזן יושמה במגוון תעשיות יפניות במטרה לייעל את ההליכים ולהפחית את הפסולת. מבחינת קו Kayano, גישה זו יצרה אבולוציה מתמדת של ביצועי הנעל ושיטות הייצור המשמשות לייצורה. לדברי טושיקאזו, פילוסופיית הקייזן הובילה גם לשינויים בתהליך העיצוב הכולל, כאשר הדגמים המוקדמים היו "מכוונים אסתטית", מאוחר יותר החלו מ״פונקציות מגובות מדעית" וחזרות עדכניות יותר שהפכו את הדאגות הסביבתיות למוקד העיקרי שלהם.
מגוון השראות
באמצעות גישה מתקדמת זו, טושיקאזו וצוותו פיתחו גרסאות חדשות ומשופרות של הג׳ל-קיאנו מדי שנה, תוך שהם שואבים השראה ממגוון רחב של השראות מהטבע, כמו גמל שלמה המתפלל הקטלני, לאלה המתרכזים סביב אלמנטים של התרבות היפנית כמו הסמוראים, ואחרים כולל מכוניות ספורט אירופיות, שעונים ואפילו האנטומיה של גוף האדם. למעשה, הנושא האחרון הזה היה הבסיס לאחת הצלליות האהובות ביותר משנותיו הראשונות של הקו: הג׳ל-קיאנו 5.
הג׳ל-קיאנו 5
הג׳ל-Kayano 5 שוחרר בשנת 1999, ייצג שינוי לכיוון טכנולוגיה גלויה, עם ריפוד ג׳ל שלה נחשף דרך שני חלונות, אחד במשטח החיצוני, השני סביב העקב לרוחב. החידוש העיקרי שלה היה מערכת התמיכה האמצעית של Duomax, ששילבה קצף ספוגי דרך המרכז עם מוצק יותר בצד המדיאלי כדי לספק ריפוד רך ולהפחית פרונציה יתר, ובכך לייצב את כף הרגל דרך כל צעד. בדיוק כמו טכנולוגיית הג׳ל של הנעל, נוכחותה של דואומקס הוכרזה על ידי אותיות גדולות שהוטבעו על היחידה היחידה היחידה, מה שיצר אסתטיקה נועזת. בינתיים, דרך אמצע כף הרגל, מערכת התמיכה Trusstic המעוצבת סיפקה עוד יותר יציבות, והלשון המרופדת נתנה נוחות קטיפה מעל, תיקון ממותג ASICS מסוגנן שהוצב במרכזו. כל זה הפך את Kayano 5 לנעל רב-תכליתית נהדרת לריצה, הליכה ופעילויות אתלטיות אחרות, והיא נותרה אהובת מעריצים עד היום.
גישה מדעית
מכאן ואילך, טווח ג׳ל-קיאנו הפך להיות ממוקד הרבה יותר מבחינה מדעית ומוכוון ביצועים בעיצובו הודות למעורבות קרובה יותר עם מכון ASICS למדעי הספורט. ממוקם בקובה, יפן, מרחק קצר ממטה תאגיד ASICS, ה- ISS נוסד בשנת 1985. הוא צמח מתוך מחלקת המחקר הטכנולוגי של המותג ובשנת 1990 הועבר למתקן מחקר חדיש שבו המדענים הצליחו לבדוק חומרים מתקדמים במעבדה שתוכננה במיוחד שיכולה לדמות תנאי מזג אוויר שונים כדי לראות כיצד הנעליים יתפקדו באקלים זר. זה נתן למותג יתרון על פני המתחרים, ואפשר למעצבים שלו לשתף פעולה באופן אישי עם המדענים שפיתחו את החומרים הדרושים להם.
טושיקאזו וה- ISS
בעבודה משותפת עם ספורטאים, מאמנים ומעצבים, ותמיד תוך מחשבה על תנועות אנושיות טבעיות, ה- ISS הביאה נקודת מבט חדשה לג׳ל-קיאנו 6 בשנת 2000. הם עדכנו את צורתו כדי להציע ספיגת זעזועים טובה יותר, והתאימו לו את מערכת הנחיית ההשפעה החדשה של המותג (IGS), שהיא סכמטית עיצוב כוללת ולא תכונה ספציפית אחת. במטרה להקל על הליכה טבעית יותר, ה- IGS כלל רכיבים מיוחדים כמו ערש יציבות סביב העקב, שנוכחותו הגבירה את השליטה ואת ההתאמה. במהלך המעבר למילניום החדש, טושיקאזו עבד עם ה- ISS כדי לייעל את קו נעלי הספורט שלו, והמותג החליט לבסוף להתחיל להקצות מספרים לכל דגם עם שחרורו של ג׳ל-קיאנו 7. על פי קטלוג ASICS מאותה תקופה, עיצוב זה היה "מה שרצים רבים רואים בו את העקב הטבעי ביותר למעבר הבוהן שחוו אי פעם בנעל ריצה", והיה קל באונקיה מלאה מהמהדורה הקודמת, מה שמקל עוד יותר על התנועה פנימה.
שינוי מיתוג
ככל שחלפו השנים, ה- ISS ועקרון קייזן הביאו כמה שינויים נועזים הן בטכנולוגיה והן באסתטיקה של קו נעלי הספורט, שאחד הבולטים שבהם היה ב- 2003 ג׳ל-קיאנו 9. לצד השכבות העקיפות שלו, בחר טושיקאזו להוסיף את שם משפחתו לכתם הלשון בתווי קאנג׳י. בעוד זה הציג סגנון ייחודי שהיה פופולרי מחוץ ליפן, הנעל לא היה זמין בתוך המדינה הביתה של ASICS כמו הבעלים קיאצ׳ירו Onitsuka היה מודאג כי Kayano יפורש בטעות כמו שם המותג החדש. כתוצאה מכך, זה היה דגם הליבה היחיד שיש לו את תיקון הלשון המושך את העין, והג׳ל-קיאנו 10 חזר למיתוג המסורתי יותר בשנה שלאחר מכן.
מודל אולימפי
מבחינה טכנולוגית, למהדורה העשירית הייתה סוליית ספיבה, שהייתה גם שוברת גבולות וגם עמידה יותר מעיצובים אחרים, והייתה הראשונה שעשתה שימוש במערכת ההתאמה הביומורפית, שניתן היה לראות בצד כף הרגל הקדמית בין חיפוי החזית למידפוט. תוספת פשוטה זו חיזקה את התמיכה סביב חלק מהנעל שעובר את המתח והעיוות ביותר במהלך התנועה, ובכך הבטיחה התאמה משופרת ונוחות נוספת בזמן שכף הרגל בתנועה. המהדורה הזו הייתה כה מרשימה עד כי היא נבחרה כנעל הרשמית עבור הספורטאים היפנים שהשתתפו באולימפיאדת אתונה בשנת 2004.
סוף עידן
טושיקאזו נשאר חלק בלתי נפרד מצוות העיצוב של ASICS Gel-Kayano לאורך כל האיטרציות הבאות, והציג טכנולוגיות כמו מערכת התומכות בחלל, מה שהקל על עיוות נוסף של סוליית האמצע לתפקוד יעיל של כף הרגל, וריפוד Solyte, שהיה קל להפליא תוך שהוא גם עמיד מאוד וקפיצי במיוחד. עם זאת, לאחר הפקת מודל מוצק נוסף עם ג׳ל-Kayano 13 בשנת 2007, המייסד האגדי של הקו עבר לדברים אחרים, ובסופו של דבר הפך לאוצר של ההיסטוריה הארכיונית העשירה של ASICS.
הג׳ל-קיאנו 14
בהיעדר טושיקאזו, נדרש ג׳ל-קאיאנו 14 למעצב חדש, והמותג בחר בהידנורי ימאשיטה לתפקיד. בעבודה על אותם עקרונות כמו קודמו, ימאשיטה עשה שינויים קלים בטכנולוגיה, למשל הוספת קצף זיכרון מתאים יותר לעקב, לפני שהפנה את תשומת לבו לאסתטיקה של הנעל. תוך שימוש במושג "פלאש" כמדריך, הוא דמיין את הרץ דוחף את עצמו קדימה בכל צעד ומתרגם את התנועה האנרגטית הזו לכל ההיבטים הוויזואליים של הנעל, מהמרקמים המסקרנים ועד לצורה הדינמית של השכבות. רעיון זה גם הודיע על בחירת הצבעים שלו, שהיו לעתים קרובות תוססים ומתכתיים, עם אלמנטים רפלקטיביים המושכים את העין הכלולים לאורך כל העיצוב. רצים העריצו את ג׳ל-קיאנו 14 על הנוחות הבלתי מנוצחת והמבנה האיכותי שלו, אך המראה המדהים של הנעל הפך אותה לבלתי נשכחת במיוחד, והיא הפכה לאחת המהדורות המבוקשות ביותר במגוון Kayano.
נעל עטורת פרסים
אבל אחרי שיורשו הגיע ב-2009, המהדורה ה-14 התפוגגה. בדומה לג׳ל-קיאנו 14, ה-15 קיבלו פרסים על יכולות הריצה של ביצועיהם, אשר שופרו על ידי הוספת ריפוד ג׳ל נוסף והכנסת מערכת שרוך א-סימטרית שהפחיתה את החיכוך ושיפרה את הכושר על ידי מעקב אחר העקומה הטבעית של כף הרגל. בעוד שהמותג תמיד הוציא גרסאות גברים ונשים של הג׳ל-קיאנו, עם ה-15, הטכנולוגיה בכל אחת מהן הותאמה להיות ספציפית למגדר, וכתוצאה מכך עלייה במעריצות. עד לאותה נקודה, המכירות נשלטו על ידי רצים גברים, אך נתוני 2009 ייצגו פיצול כמעט שווה.
שינוי סדרי עדיפויות
דגמים 16 ו-17 פעלו לפי מבנה דומה לזה של ג׳ל-קיאנו 15, אך שחרורם של ה-18 בשנת 2012 סימל שינוי נוסף בהשראת קייזן בסדרי העדיפויות של המותג. עם המודעות העולמית של בעיות סביבתיות גדל, ASICS החליט לבקש את עזרתו של המכון הטכנולוגי של מסצ 'וסטס (MIT) כדי להפחית את ההשפעה של הנעל האחרונה שלה על פני כדור הארץ. עמדה אתית יותר זו החליפה מאז את הגישות האסתטיות והטכנולוגיות שננקטו בדגמים קודמים כעדיפות מספר אחת של כל עיצוב ג׳ל-קיאנו חדש.
חוגגים ציון דרך
בשנת 2013, ASICS חגגה את 20 שנות ההיסטוריה של ג׳ל-קיאנו עם איטרציה ה-20 שלה. הנעל, שנוצרה על ידי מעצב נעלי הריצה המנוסה יושיאסו אנדו שהצטרף לחברה בשנת 2004, הייתה עמוסה בשני עשורים של הטכנולוגיות המתקדמות ביותר. שוב, זה בעקבות מערכת IGS, עם ריפוד ג׳ל בקדמת כף הרגל והעקב קו הדרכה דרך המרכז כדי לאזן את המשקל של הלובש. הייתה לו גם סוליית ביניים דינמית של Duomax שהשתמשה ב-FluidRide וב-SpEVA 55 לאורך זמן עם קצף בצפיפות משתנה כדי לספק יציבות ותמיכה טובים יותר, עליון רשת דו-שכבתי ארוג יחד מסיבים קלים כדי להפוך אותו לרך ונושם, ורכיב FluidFit חדש הכולל רשת של שכבות מרותכות המותכות לחלק העליון כדי לספק התאמה נוחה וגמישה ונעילה מצוינת. אלמנט אחרון זה הראה את ההשראות העירוניות מאחורי העיצוב של ג׳ל-קיאנו 20, שהעניק לו אסתטיקה אדריכלית ייחודית והפך אותו לפופולרי בזכות המראה שלו כמו גם הביצועים שלו.
חדשנות מתמדת
אנדו נשאר כמעצב הראשי של סדרת ג׳ל-קיאנו עבור הדגמים הבאים, וסייע להפוך את ה-21 לקלה ונוחה בהרבה מקודמותיה הודות לטכנולוגיית FluidRide המעודכנת שלה, והציג רשת מהונדסת חלקה על החלק העליון של ה-22 לשיפור הנשימה ואף פחות משקל. ל-23, הוא הוסיף את טכנולוגיית Flytefoam Propel, שבניית האוונגרד שלה שילבה אלסטומר TPS שפותח לאחרונה עשוי מקצף קל שסיפק תשואת אנרגיה גבוהה והעניק לרץ צעד אנרגטי יותר מבלי להתפשר על עמידות. ריפוד תחתון קופצני זה הובא אל ה- 24 וה- 25, שהיה אהוד מאוד בזכות העיצוב החלק והיעיל יותר שלו, ההתאמה דמוית הגרביים והאסתטיקה בהשראת הקימונו. עם זאת, ג׳ל-קיאנו 25 לא היה הדגם היחיד שיצא בשנת 2018; זו הייתה השנה שבה ASICS החלה לחזור לכמה מהצלליות הפופולריות ביותר בסדרה, החל בקלאסיקה אמיתית: הג׳ל-קיאנו 5.
שובו של קלאסי
במהלך אמצע-סוף שנות ה-2010, התפתחה נוסטלגיה לסניקרס רטרו, כולל נעלי הספורט המכוסות רשת, עם כיסוי מתכתי של עידן Y2K ונעלי ה-dad של שנות ה-80 וה-90. כאשר ASICS פרסמה מחדש את ג׳ל-Kayano 5 בשנת 2018, הוא התאים איפשהו בין השניים, עם המבנה המעשי של טכנולוגיות ישנות כמו Duomax וחדשות כמו Quadra-שרוך מתן רמות גבוהות של נוחות. לצד זה, יחידת הסוליה השמנמנה שלה, המיתוג העליון והווינטג׳ השכבתי סימנו אותה כנעל האבא המושלמת לטרנד הנורמליזציה.
חגיגות ונוסטלגיה
המותג כיבד את הג׳ל-קיאנו 5 החדש ואת שורשיו היפניים בכך שערך מסיבה במועדון הלילה IPSE בברלין, הממוקם במרכז שכונת קרויצברג התוססת והאקלקטית על גדות נהר השפרה. עם יופיו של הנהר מצד אחד והזמזום של העיר מצד שני, קבוצה אקלקטית של חובבי נעלי ספורט, חובבי בגדי רחוב ואופנתיות התאחדו כדי לחגוג את ג׳ל-קיאנו 5, ועזרו להשיק את צללית הרטרו בסטייל. בינתיים, קמפיין פרסום רחב יותר שיחק על הרגשות הנוסטלגיים של הזמן על ידי פרסום תמונות מוצר שנזכרו אלה שנראו במגזינים של שנות ה -90, עם סיסמאות ישנות כמו "אתה לא יכול לאיית קלאסיקות ללא ASICS." ו "לרוץ כמו שלה 99. פשוטו כמשמעו". בתחתית אחת הפרסומות היו המילים: "לסוחר ASICS הקרוב אליך, בקר ברשת העולמית." - תזכורת חמה לימיו הראשונים של האינטרנט למי שחווה אותו ותמונת מצב משעשעת של ההיסטוריה למי שצעיר מכדי להיות שם.
מודלים אלטרנטיביים
שנה לאחר חזרתו, ASICS יצרה שתי גרסאות חלופיות של ג׳ל-קיאנו 5: 5.1 ו-5 360. ה- 5.1 היה בעל צורה מהירה יותר מהמקור ונבנה עם חומרים עדכניים שירדו משמעותית ממשקלו והגבירו את הנוחות. בינתיים, ה-360 היה יותר נעלי ספורט היברידיות עם הצורה הבסיסית של מהדורת 1999 והריפוד המודרני של ג׳ל-קוונטום 360, בעל סוליית אמצע ג׳ל 360 מעלות וטכנולוגיית Flytefoam לספיגת זעזועים ותמיכה מקסימלית.
שיתופי פעולה מעוררי השראה
עיבוד מחדש זה של ג׳ל-קיאנו 5 תפס את תשומת לבו של אנג׳לו באק ותווית בגדי הרחוב שלו, Awake NY, מה שהוביל לזוג מהדורות שיתופיות מסוגננות של עדכון 360. בשל הפופולריות של המותג בקרב בני הנוער המגוונים של פריז, באק יצר צבע כסוף וירוק בהשראת שיטוטיו בילדותו בניו יורק, צבעיו המתכתיים הושפעו ישירות מאוניספירת הנירוסטה בפארק הקורונה פלאשינג מדוז בעיר. לצד זה, הוא עיצב גרסה בצבע זהב ושחור המבוססת על הזוהר החם של פנסי הרחוב הפריזאיים, כאשר הבירה הצרפתית מסתובבת מיום ללילה. במקביל, OG Kayano 5 הוצג בכמה שיתופי פעולה יוקרתיים משלו, כולל אחד עם תווית הבגדים הברלינאית GmbH ואחר עם מעצבת האופנה המשפיעה ויויאן ווסטווד.
הג׳ל-קיאנו 26 וויויאן ווסטווד
לא עבר זמן רב, ויויאן ווסטווד הייתה מעורבת בשיתוף פעולה בקו הג׳ל-קיאנו הראשי כאשר ASICS התעמקה בארכיונים שלה כדי לראות מה ניתן ללמוד כדי להפוך את דגם הדגל שלה לפיסה יעילה עוד יותר של הנעלה אתלטית. כתוצאה מכך, ה- Gel-Kayano 26 עדכן את טכנולוגיית ה- Gel ומערכת מצמד עקב ששיפרה את היציבות והגנה על כף הרגל מפני פציעה. בעוד גרסת השחרור הכללי הייתה נעל ריצה היי-טקית, נעלי הספורט השיתופיות של ווסטווד היו פריט אופנה ייחודי בהשראת התקופה הרומנטית החדשה של שנות השמונים בימיה הראשונים באופנה, כשהכינה סדרת נעלי שק לקולקציה המבוססת על סגנונות מהתקופה הוויקטוריאנית. בשנת 2020, היא השתמשה בזה כדי להעניק לג׳ל-קיאנו 26 מראה שונה לחלוטין, ויצרה שני צבעי צבע מונוכרומטיים עם ניילון Ripstop עמיד בחלק העליון אפוף ברשת רשת ייחודית שניתן למשוך אותה חזק באמצעות מערכת הידוק דו-מצבי מתכווננת.
עוד צללית מועדפת על האוהדים חוזרת
המעצב הבריטי האגדי המשיך ויצר גרסה שיתופית של ה- Gel-Kayano 27, והפעם החדיר לה אסתטיקה DIY שחגגה את האומנות הכרוכה בעיצובה תוך שימוש בחומרים עמידים כדי להפוך אותה לפיסת הנעלה חזקה הן פיזית והן חזותית. לצד זה, ASICS פרסמה את מה שהוא אולי מודל הרטרו הפופולרי ביותר שלה עד כה: ג׳ל-Kayano 14. בתחילה דנו מנהלי המותג בהשקה מחודשת של הג׳ל-קיאנו 13, אך הם שוכנעו לקחת קורס אחר על ידי מעצב בגדי הגברים הבולגרי קיקו קוסטדינוב, שהפך ליועץ אופנה מהימן מאז שעבד איתם לראשונה בשנת 2018. ככזה, הם כיבדו את דעתו ולכן הקשיבו כשהציע שהאסתטיקה העתידנית של הג׳ל-קיאנו 14 העניקה לו תחושה עוצמתית של מהירות והפכה אותה לבחירה דינמית יותר. בעקבות עצתו של קוסטדינוב, נזכר הידנורי ימאשיטה לעבד מחדש את העיצוב המקורי שלו, לקשט אותו בתערובת של רשת אוורירית, שכבות מתכתיות מנצנצות והדגשות צבעוניות. עיצובי Y2K הפכו את ה- Gel-Kayano 14 המחודש לנעל הספורט האידיאלית למגמות האופנה הרווחות באותה תקופה, והיא הפכה לנחשקת עוד יותר מהגרסה של 2008.
דוחפים את גבולות הטכנולוגיה והעיצוב
במהלך השנים הבאות, ASICS הציגה טכנולוגיות חדשניות יותר לסדרה, והוסיפה ריפוד FF Blast לג׳ל-Kayano 28. החומר הקל והקופצני הזה סיפק רמות גבוהות של החזרת אנרגיה, ושודרג ל- FF Blast Plus ב- 29, שהיה קל יותר ב- 19% מהמהדורה הקודמת. בעוד שעדכוני הנוחות הללו הפכו כל ג׳ל-קיאנו חדש לבחירה ספורטיבית פופולרית, סגנון המורשת של ה-Gel-Kayano 14 ראה אותו הופך לסניקרס חובה. זה הפך למבוקש במיוחד כתבנית שיתופית, שהחלה עם סט של ארבעה חלקים מקיקו קוסטדינוב בשנת 2020, לפני שאנג׳לו באקה עיצב את העיצוב הצבעוני התוסס שלו בשנת 2021, והדי ג׳יי האמריקאי זאק בייה חגג את פתיחת תווית המוזיקה שלו,הקלטות טיול בשטח, עם צבע שחור ולבן שובה לב בשנת 2022. אולי המוצלח ביותר מכל שותפויות ג׳ל-קיאנו 14, אם כי, היה זה של 2022 עם ג׳סטין סונדרס סטודיו לעיצוב יצירתי, JJJJound, שהפיק שני צבעי כסף קלאסיים מעוטרים במיתוג כפול מתוחכם.
30 שנה לג׳ל-קיאנו
בשנת 2023, כאשר הג׳ל-קיאנו 14 ביסס את עצמו לאט לאט כאחד הסניקרס האייקוניות ביותר בכל הסדרה באמצעות שיתופי פעולה מסוגננים יותר עם אנשים כמו אטמוס, KITH, Aritziaו-Unaffected, ASICS חגגה את שנת ה-30 של הקו עם הג׳ל-קיאנו 300. המעצבים שלה היו מודעים לסביבה, מה שהפך את החלק העליון מלפחות 75% חומרים ממוחזרים ואת FF Blast Plus Eco קצף מבערך 20% חומר מבוסס ביו, תוך צביעת המחבת בתהליך שצרך 33% פחות מים והפחית את פליטת הפחמן ב -45% בהשוואה לשיטות המסורתיות. הם גם מילאו אותו בתכונות היי-טק, והוסיפו תקע עקב Ahar Plus עמיד, עליון סריגה מהונדס ומתוח וריפוד PureGEL העדכני ביותר, שהיה 65% רך יותר מהג׳לים הקודמים של המותג. היחידה היחידה הייתה מצוידת במערכת הנחייה 4D חדשה המותאמת לצורת הרץ הבודד, מספקת איזון ומנחה את כף הרגל בצורה חלקה בכל שלב.
חגיגה מיוחדת
לצד שחרורו של ג׳ל-קיאנו 30, ASICS בחרה לכבד את ההיסטוריה של נעל הדגל שלה עם דגם מיוחד בשם מורשת ג׳ל-קיאנו. המעצב שלה היה יוקי אוקומורה, שכבר היה מעורב ביצירת כמה צלליות ג׳ל-קאיאנו מאז שהצטרף לחברה בשנת 2013, מה שהופך אותו לאדם נהדר להפגיש היבטים שונים של העבר של הקו. עיצובו שילב מרכיבים אסתטיים מסגנונות ג׳ל-קיאנו מרכזיים, כולל מאמן ג׳ל-קיאנו המקורי, כמו גם הטכנולוגיות שייצגו אבני דרך משמעותיות בפיתוחו. כל צבע היה מבוסס גם על אחד מהארכיונים, ומורשת ג׳ל-קיאנו הפכה לחגיגה חזקה של הסדרה כולה.
דמיין מחדש את הג׳ל-קיאנו 20
בשלב זה, מהדורות הרטרו של ג׳ל-קיאנו הפכו פופולריות כמו כל איטרציה חדשה, ובשנת 2024 ראה את חזרתו של דגם מורשת נוסף: ג׳ל-קיאנו 2013. הוא הגיע באמצעות שיתוף פעולה מדהים עם מותג האופנה הצרפתי היוקרתי קנזו, שהוקם על ידי המעצב היפני המנוח קנזו טקדה בשנות השבעים. מאז 2021, מעצב אופנה יפני אחר, ניגו, שימש כמנהל האמנותי של קנזו, והוא היה זה שהפיק שלוש נעלי ספורט בלתי נשכחות לאוסף. שניים מהם הציגו פרווה מלאכותית מעוטרת בפסי נמר כהתייחסות לשני המותגים, ואילו השני היה מכוסה בפסיפס של לוחות צבעוניים, שכל אחד מהם הוטבע עליו דפוס ייחודי.
רוני פיג והג׳ל-קיאנו 12.1
מאוחר יותר באותה שנה, רוני פיג ומותג אורח החיים הניו יורקי שלו KITH החזירו דגם מורשת נוסף בשיתוף פעולה נצחי הכולל צללית היברידית המכונה ג׳ל-קאיאנו 12.1. זה בשילוב של טושיקאזו קיאנו 2006 ג׳ל-קיאנו 12 עם נעל מרתון ASICS 2015 בשם ג׳ל-נימבוס 17 כדי לתת את הטוב שבשני העולמות. השילוב של רשת, מתכות ושיאים צבעוניים הפך אותו לעוד נעלי ספורט קלאסיות בסגנון Y2K, בעוד שטלאי הלשון הייחודי של הקיאנו מהג׳ל-קיאנו 9 עשה חזרה על הנעל השמאלית, והימנית הציגה את המילה "חבר" בדמויות קאנג׳י כהתייחסות לסיסמת המותג של קיט וקין של פיג.
יצירת מופת טכנולוגית
בעוד ששיתופי הפעולה הללו הביאו את ההצלחה של ג׳ל-קיאנו בעולם האופנה, מדעני הספורט ומומחי הנעליים של ASICS עדיין עבדו קשה על פיתוח קו הקיאנו הראשי, ובשנת 2024 הם שחררו את נעל הריצה המיומנת ביותר מבחינה טכנולוגית של המותג עד כה: הג׳ל-קיאנו 31. כמו קודמו, הוא נבנה ליציבות ותמיכה, עם מערכת הנחיה משופרת של 4D, ריפוד PureGEL, קצף FF Blast Plus Eco, עליון רשת מהונדס, סוקלינר OrthoLite X-55, אלמנטים רפלקטיביים ומשטח חיצוני היברידי חדש של ASICSGrip שסיפק מתיחה רבה יותר מאי פעם. העיצוב העתידני להפליא הזה הוא עדות לשאיפה המתמשכת של המותג לפתח את נעלי הספורט הטובות ביותר עבור הספורטאים החרוצים ביותר.
ג׳ל-קיאנו הנצחי
במשך יותר משלושה עשורים, הג׳ל-Kayano הדהים רצים ואוהדי נעלי ספורט כאחד עם עיצובי הנעליים החדשניים שלו, שתמיד דחפו את הטכנולוגיה לגבולות כדי להשיג את הרמות הגבוהות ביותר של יציבות, נוחות ותמיכה. בעוד הסדרה נחשבה כל כך מזמן לספורטיבית, בתקופה האחרונה יותר, היא מצאה מקום בין דרגי האופנה הגבוהה באמצעות שפע של שיתופי פעולה יצירתיים עם כמה מהשמות הגדולים ביותר בעסק. בבסיסו, עם זאת, הג׳ל-קיאנו נשאר תוצר של המוח ההמצאתי והרוח השובבה של טושיקאזו קיאנו, ששניהם החדירו את הסדרה עם משיכה נצחית שתשרוד עוד שנים רבות.